Presentation av styrelsens kassör

Jag heter Nanette Jonsson, är 63 år och bor intill vackra Ramlösa Brunnspark i utkanten av Helsingborg. De senaste 12 åren har jag arbetat på Danshuset som administratör och danslärare.

För fyra år sedan gick jag på en föreläsning av Ola Schenström och Beatrice Blidner i Malmö och det är bland det bästa jag gjort. Vänligheten och lugnet, den sunda och kloka kunskapen som strömmade mot mig från alla i rummet fick mig att bestämma mig där och då för att anmäla mig till instruktörskursen steg 1 i Mindfulness som började veckan därpå.

Nu några år efteråt har jag hunnit med flera fortbildningar som Mindfulness vid stress, på arbetsplatsen, i skolan, medkänsla, mindful qigong och steg 2. Jag har upplevt hur bra mindfulness är vid stress och när jag haft smärtor i ryggen. Efter kroppsskanningen på morgonen börjar jag dagen i ett avslappnat läge och har idag sällan ont i ryggen. Alla kurserna har bidragit till min balans och hälsa på ett ovärderligt sätt.

Varför är jag då engagerad i Föreningen för mindfulness i skolan?

Jo, i grunden är jag beteendevetare och har jobbat med många olika yrken, men alltid med människor och utbildning på något sätt. Under några perioder har jag arbetat som skolledare och har skolledare-utbildning och har fortfarande kontakt med min härliga mentor från den tiden. Barn och skolans personal och miljö ligger mig varmt om hjärtat och engagerar mig. Så när vi satt på en träff (där bl a både Ola S och Ann-Louise var med) här i min lokal för några år sedan och diskuterade hur man kan få in mindfulness i skolan och att detta inte var så lätt, så kom tankarna på att det måste det gå att göra något åt. Dessa tankar utmynnade i att jag träffade Therese och Jimmy genom Ola S och tillsammans har vi det senaste året startat den ideella föreningen Mindfulness i Skolan, där jag har funktionen kassör.

Så nu har jag träffat alla dess fantastiska vänner och har ett företag, Wake Up Mindful, där jag har kurser. Nu fokuserar jag helt på att vår förening ska komma igång tillsammans med Therese, Ann-Louise, Jimmy, Ola S och Christina – varje möte vi har ger styrka och glädje och tillsammans med er medlemmar kommer vi att lyckas sprida mindfulness till fler inom skolan.

Tack för ordet!

Mindfulla hälsningar

Nanette