Presentation av styrelsens andra kassör

Jag heter Sofia Öhrblad och är nytillträdd kassör i MiS. Under ca 12 år jobbade jag som ekonom men valde sedan att sadla om för att följa mina drömmar. Idag driver jag mitt eget bolag, Sofia’s Mindful Space, där jag hjälper barn och unga samt vuxna i deras närhet med stresshantering, skapa inre ro och mental styrka för att lättare kunna möta utmaningar och njuta mer av livet. Jag brinner för att förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga och bidra till andras utveckling och välbefinnande. Mindfulnessträning är en viktig grund i arbetet men för att kunna bidra på bästa sätt har jag under åren även utbildat mig till wellness & stresspedagog, diplomerad coach, samtalsledare inom motiverande samtal samt barn- och tonårsyogalärare.

Hur kom jag i kontakt med mindfulness?

Mitt intresse för mindfulness föddes 2010 när jag gick in i väggen och kom i kontakt med två underbara kvinnor med egen erfarenhet av utmattning som ledde en mindfulnesskurs där jag då bodde i Göteborg. Jag märkte snabbt vilken skillnad det gjorde för min stressnivå och sedan dess har mindfulness varit en del av mitt förhållningssätt till livet och nu vill jag sprida det vidare till andra, särskilt barn och unga.

Vad har du för utbildning inom mindfulness?

Jag är utbildad Mindfulnessinstruktör via Mindfulnesscenter AB sedan 2019 och läste året därpå deras fördjupningsutbildningen mindfulness i skolan. Idag håller jag bl a i worskhops, kurser och retreats för vuxna samt genomför ett pilotprojekt för mindfulness i skolan i Lysekils kommun. Det känns fantastiskt att få dela med mig av verktyg jag själv önskar att jag haft tillgång till tidigare. Barn är snabba på att ta till sig nya saker och att få kunskap och övning i mindfulness i tidig ålder ger ökade förutsättningar för god mental hälsa genom livet.